ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Μετρό: Κλειστοί τρεις σταθμοί από σήμερα- Δοκιμαστικά δρομολόγια για την επέκταση προς Πειραιά

Μετρό: Κλειστοί τρεις σταθμοί από σήμερα- Δοκιμαστικά δρομολόγια για την επέκταση προς Πειραιά Facebook Twitter
0

Κλειστοί είναι από σήμερα, Σάββατο, τρεις σταθμοί του μετρό, λόγω της διενέργειας δοκιμαστικών δρομολογίων για την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά. 

Συγκεκριμένα από σήμερα, έως τις 7 Αυγούστου και στις 27-28 Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Νίκαια», «Κορυδαλλός» και «Αγ. Βαρβάρα». Η γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα «Αεροδρόμιο- Αγ. Μαρίνα». 

Ο λόγος είναι ότι θα διενεργηθούν δυναμικές δοκιμές από τον επίσταθμο της «Αγ. Μαρίνας» έως το Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά, αναφέρει η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Την περίοδο που θα μείνουν κλειστοί οι τρεις σταθμοί, οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια από την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή που δημιούργησε ο ΟΑΣΑ, «Χ50 Αγ. Μαρίνα- Νίκαια». 

Τα προκαταρκτικά, δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 του μετρό ενόψει της παράδοσης σε λειτουργία των τριών νέων σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες ενώ τα οριστικά δοκιμαστικά δρομολόγια ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να κρίνουν και την αρτιότητα της επέκτασης και να δώσουν το πράσινο φως για την εμπορική λειτουργία της γραμμής.

Με την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», προβλέπεται ότι η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του μετρό θα αυξηθεί σε 132.000 πολίτες ημερησίως. Εκτιμάται ότι η κυκλοφορία των ΙΧ θα μειωθεί κατά 23.000 την ημέρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η διαδρομή από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται σε 55 λεπτά με το μετρό. 
 

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ