Φασιστική επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). 

 

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου δέχθηκε γροθιά στο σαγόνι στην οδό Γλάδστωνος ενώ προσπαθούσε να αποκαταστήσει ένα στένσιλ στη μνήμη του Ζακ. Περνώντας από το σημείο που είχε δολοφονηθεί ο Ζακ Κωστόπουλος, η δημοσιογράφος διαπίστωσε πως κάποιοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν μία ζωγραφιά στη μνήμη του, φιλοτεχνημένη από ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Συγκεκριμένα, άγνωστοι είχαν καλύψει το στένσιλ με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με έναν δικέφαλο αετό όπου αναγράφονταν «Δικαιοσύνη για όλους», χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για την απονομή δικαιοσύνης στον Ζακ/Zackie.

 

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η δημοσιογράφος αφαιρούσε τα αυτοκόλλητα όταν ένας άνδρας της επιτέθηκε, χτυπώντας την και φωνάζοντάς «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;». Αμέσως μετά, αποχώρησε και μπήκε σε στοά του οικήματος που βρισκόταν μπροστά.

 

ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

 

ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου
Το αυτοκόλλητο που είχαν τοποθετήσει πάνω από το στένσιλ

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:


«Φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην οδό Γλάδστωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, δέχτηκε φασιστική επίθεση με γροθιά στο σαγόνι, η Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης, εφημερίδας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος.
Η δημοσιογράφος περνώντας από το τόπο δολοφονίας Zακ/Zackie Κωστόπουλου διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν μια φρεσκοφτιαγμένη ζωγραφιά (στένσιλ) στη μνήμη του, την οποία έφτιαξαν ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Είχαν καλύψει με προκλητικό τρόπο το στένσιλ, με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με το δικέφαλο αετό όπου αναγράφονταν "Δικαιοσύνη για όλους", προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για την απονομή δικαιοσύνης στον Ζακ/Zackie.


»Η δημοσιογράφος το αποκατέστησε, αποκαθηλώνοντας τα αυτοκόλλητα των φασιστών και σε αυτό το σημείο επενέβη ο συγκεκριμένος και της επιτέθηκε. Το θράσος και η αίσθηση ασυλίας ήταν τέτοια ώστε φώναζε διαρκώς "φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;" Αμέσως μετά, αποχώρησε και μπήκε σε στοά του οικήματος που βρισκόταν μπροστά.


»Ο ηθικός αυτουργός των φασιστικών, ρατσιστικών και σεξιστικών και επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα είναι η ίδια η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Κάνει πλάτες στους φασίστες με την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων, τη σοβινιστική εκστρατεία για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, την ένταση της πολιτικής "νόμου και τάξης" και τις εφόδους των ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη στις καταλήψεις. Αυτές είναι οι επιλογές που άνοιξαν και το δρόμο στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπλένοντας την δράση των νεοναζί δολοφόνων. Δεν θα αφήσουμε οι γειτονιές μας και το κέντρο της Αθήνας να γίνουν ορμητήρια φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων με την κάλυψη της ΕΛΑΣ. Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του φασιστοειδούς, που επιτέθηκε στην δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου».

 

ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου
EUROKINISSI

 

ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά δημοσιογράφου στον τόπο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου
EUROKINISSI