Καπραβέλος: Σχεδόν στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Καπραβέλος: Σχεδόν στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την πίεση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα- και κατά συνέπεια στο σύστημα υγείας της περιοχής- επεσήμανε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». 

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ πλησιάζει το 100%. «Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πάρα πολύ αυτή τη στιγμή, με αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι και αυτή τη στιγμή πιέζουν το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος. 

«Όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπίσει τους ευάλωτους, τους μολύνει και τους καταστρέφει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ, απάντησε ότι στο νοσοκομείο που εργάζεται είναι όλοι τους. 

Η αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, την Πέμπτη. 

«Υπάρχει μία αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα  που από νομό σε νομό  κυμαίνεται από 11% ως 36% και αυτό μας ανησυχεί», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Στην Ξάνθη υπήρξε έως και διπλασιασμός των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Κοζάνη καταγράφηκε αύξηση κατά 60% και περίπου 40% στη Δράμα, τον Έβρο και την Πιερία, ανέφερε η καθηγήτρια Παδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών. 

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ηπιότερη, αλλά σαφή σταδιακή αύξηση. 

«Η σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς προμηνύει αύξηση της νοσηρότητας και της επιβάρυνσης του ΕΣΥ», τόνισε ακόμη η κ. Παπαευαγγέλου. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ