Καιρός: «Επιμένει» η ζέστη - Ίδιο σκηνικό θερμοκρασιών και αυτή την εβδομάδα

Καιρός: Ζέστη και αυτή την εβδομάδα - Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό θερμοκρασιών Facebook Twitter
Φωτ. / EUROKINISSI
0

Το ίδιο καιρικό σκηνικό των προηγούμενων ημερών, αναμένεται να επαναληφθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, σε νέα ανάρτησή του στα social media σχετικά με τον καιρό, ενημερώνει πως η ζέστη θα «επιμείνει», παρότι σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε μία πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα ανέβει σχεδόν πέντε βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κολυδάς, η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο, με θερμοκρασίες 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα και μέσες μέγιστες τιμές που αγγίζουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38 °C», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τι εκτιμά καθηγητής Χημείας - Συστάσεις για τη χρήση κλιματιστικών από πνευμονολόγο

Πού μπορεί να οφείλεται η οσμή εάν αποκλειστεί η διαρροή αερίου; - Οι συστάσεις της γιατρού Σ. Τσικρικά για τη χρήση κλιματιστικών και η εκτίμηση του καθηγητή Μ. Χάλαρη για το τι μπορεί να συμβαίνει
THE LIFO TEAM