Ημέρα ταλαιπωρίας στην Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στους δρόμους από την απεργία του μετρό

Ημέρα ταλαιπωρίας στην Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στους δρόμους από την απεργία του μετρό Facebook Twitter
0

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι οδηγοί και το επιβατικό κοινό καθώς προμηνύεται ημέρα ταλαιπωρίας στην Αθήνα.

Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, αναμένεται να είναι αυξημένη η κίνηση, σύμφωνα με την Τροχαία, σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι προχωρά στην απεργιακή κινητοποίηση «αντιστεκόμενο, στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».

Σύμφωνα με την Τροχαία οι οδηγοί και το επιβατικό κοινό θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή σήμερα, καθώς, λόγω της απεργίας αναμένεται να είναι αυξημένη η κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας.

Αν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη μετάβαση στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σημειώνουν ότι με την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για άμεση κατάργηση της χάρτινης μηνιαίας κάρτας στις αρχές Οκτωβρίου και την αντικατάσταση της από «έξυπνη» κάρτα μέσα σε έναν μήνα έχει δημιουργηθεί χάος.

Σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως και Αλεξάνδρας, στον Κηφισό, καθώς και στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM