Ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη σελίδα της ΚΕΕΡΦΑ στο facebook, η επίθεση συνέβη χθες το βράδυ, 27 Οκτωβρίου, όταν 15 άτομα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν.

 

Η κίνηση καλεί σε συνέντευξη, αύριο Παρασκευή 29/10 στις 12 στην Πλατεία Αγίας Σωτήρας ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

 

«Την Τετάρτη 27 Οκτώβρη στις 9μμ ομάδα δεκαπέντε φασιστοειδών επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, στην οδό Θηβών.

 

Πρώτα τους χτύπησαν στην Πλατεία πλησιάζοντας τους και φωνάζοντας “Πακιστανοί που@@νες θα σας σκοτώσουμε όλους”.

 

Έπιασαν και χτύπησαν τον Αλι Ρεζά στο κεφάλι με μπουκάλι. Λιποθύμησε και αργότερα τον παρέλαβε ασθενοφόρο με την βοήθεια γειτόνων. Δύο άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν εκεί φοβήθηκαν όταν είδαν να κρατάνε μαχαίρια οι φασίστες και έτρεξαν και μπήκαν στο σπίτι τους.

 

Τους καταδίωξαν και εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα και κυνηγώντας τους. Κατέφυγαν στην ταράτσα για αρκετή ώρα όπου και δεν τους εντόπισαν.

 

Οι φασίστες είχαν μηχανές και γυρνούσαν επί τρεις ώρες στην περιοχή. Η πολιτική της κυβέρνησης που κάνει πλάτη στους φασίστες έχει αποθρασύνει τα φασιστοειδή. Αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση του χρυσαυγίτη Πατέλη.

 

Δεν θα αφήσουμε τα τάγματα εφόδου να ξαναβγούνε στις γειτονιές του Πειραιά, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές».