Τα μέτρα που θα ισχύουν για τις μετακινήσεις των πολιτών παράλληλα με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ανέλυσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

 

Η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα θα γίνεται με αποστολή SMS, του κωδικού 2, στο 13033 και κάθε καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

 

Παράλληλα διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ και η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων μεταξύ διαφορετικών περιφερειακών ενοτήτων. Σε κάθε περίπτωση διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και τις ήδη υπάρχουσες εξαιρέσεις.

 

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

 

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

 

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

 

Στους λατρευτικούς χώρους θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τμ, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα ενώ παρατείνεται η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr