Γώγος: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά - Να μείνει ο «πολιτισμός» της μάσκας

Γώγος: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά - Να μείνει ο «πολιτισμός» της μάσκας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό, ειδικότερα στις μεγάλες και νεότερες ηλικίες, προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να συμπληρώσουν αυτά τα κενά» ανέφερε, κάνοντας, μάλιστα, έκκληση στους άνω τους 65 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απάντησε πως έχει ανοίξει η συζήτηση για το θέμα.

Ωστόσο, έθεσε ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, εξηγώντας πως «έχουμε μία νόσο, η οποία ''χτυπά'' κυρίως άλλες ηλικίες, εκτός των παιδιών. Επίσης, άλλης ηλικίας είναι οι φορείς της διασποράς της νόσου».

Εντούτοις, όπως ανέφερε σίγουρα βοηθάει να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Όπως είπε ο καθηγητής το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται για τα παιδιά παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια.

Για το αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των παιδιών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε πως είναι κάτι που μπορούμε να δούμε σε δεύτερο χρόνο. «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε διαφορετική περίπτωση «θα χρειαστεί να το συζητήσουμε με μεγάλη προσοχή πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι αρκετά καλή - Θέλει όμως προσοχή

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος, σύμφωνα με τα δεδομένα, έχουμε καλούς αριθμούς στα κρούσματα, στις εισαγωγές και στις νοσηλείες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η επιδημιολογική καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα.

«Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι αρκετά καλή», ωστόσο, όπως σημείωσε, θέλει ακόμα πολύ προσοχή γιατί η «επιδημιολογική καμπύλη παραμένει ακόμα λίγο δύσκολη».

«Υπάρχει πιθανότητα μίας επιδημιολογικής έξαρσης»

Σχετικά με την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος, ο κ. Γώγος είπε ότι το θέμα δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ακόμα, γιατί «δεν έχουμε δεδομένα για το καλοκαίρι». Ωστόσο, εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα μίας επιδημιολογική έξαρσης.

«Να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να  εμβολιαστούμε», είπε και συμπλήρωσε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις και να βρισκόμαστε σε κλειστές παρέες.

«Είναι μια ευαίσθητη περίοδος, από αυτή θα εξαρτηθεί ο χειμώνας», είπε ο κ. Γώγος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ