Επιτέθηκαν στον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα - Σκληρή ανακοίνωση από την Ιατρική σχολή ΕΚΠΑ

Επιτέθηκαν στον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα - Σκληρή ανακοίνωση από την Ιατρική σχολή ΕΚΠΑ Facebook Twitter
0

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάζει την επίθεση που, όπως καταγγέλλει, δέχτηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και άλλοι καθηγητές σε ταβέρνα. 

Η ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε ταβέρνα στο Καστράκι του δήμου Μετεώρων και ο βασικός λόγος της διένεξης ήταν όταν ζητήθηκε από γιατρούς που βρισκόταν σε τραπέζι, προς την ιδιοκτησία της ταβέρνας, να γίνεται ο έλεγχος των πελατών για πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά την είσοδο στο χώρο.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.  

Μεταξύ των ιατρών ήταν και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος ο οποίος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε: «Όταν ζητήσαμε με ευγενικό τρόπο να γίνεται έλεγχος στους πελάτες των πιστοποιητικών εμβολιασμού, μας έδιωξαν, μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, και θα μου κάψουν το αυτοκίνητο».

Ο κ. Βασιλακόπουλος αφού απέδωσε αυτό που συνέβη σε «φαινόμενα παραλογισμού» ανέφερε ακόμη πως εκλήθη η αστυνομία, ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το γεγονός, έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM