Επί τάπητος ο διορισμός πραγματογνώμονα για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε ο Πολάκης

Επί τάπητος ο διορισμός πραγματογνώμονα για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε ο Πολάκης Facebook Twitter
SOOC
0

Συνεδριάζει αύριο στις 10:00, εκτάκτως, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Θέμα της έκακτης συνεδρίασης είναι ο διορισμός πραγματογνώμονα που θα εξετάσει τα στοχεία και τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε ο υφυπουργός Υγείας Π. Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει «μαύρη τρύπα» 230 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας εκτενή αναφορά στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν πάρει χρήματα για διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως όμως αποδείχθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός είχε προσθέσει δύο φορές ένα ποσό ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Γεωργαντά, από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 166 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης μετέφερε εσφαλμένα τα έσοδα μιας χρονιάς στην επόμενη με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η διαφορά εσόδων-εξόδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στα 230 εκατομμύρια.

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή, ο κ. Πολάκης επέμεινε πως προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάποιοι σήκωσαν τα λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Βουλής, αύριο θα διεξαχθεί συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση για διορισμό πραγματογνώμονα με αντικείμενο την εξέταση των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ «καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου υπάρχει».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ