LIVE!

Επί τάπητος ο διορισμός πραγματογνώμονα για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε ο Πολάκης

Επί τάπητος ο διορισμός πραγματογνώμονα για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε ο Πολάκης Facebook Twitter
SOOC
0

Συνεδριάζει αύριο στις 10:00, εκτάκτως, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Θέμα της έκακτης συνεδρίασης είναι ο διορισμός πραγματογνώμονα που θα εξετάσει τα στοχεία και τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε ο υφυπουργός Υγείας Π. Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει «μαύρη τρύπα» 230 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας εκτενή αναφορά στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν πάρει χρήματα για διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως όμως αποδείχθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός είχε προσθέσει δύο φορές ένα ποσό ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Γεωργαντά, από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 166 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης μετέφερε εσφαλμένα τα έσοδα μιας χρονιάς στην επόμενη με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η διαφορά εσόδων-εξόδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στα 230 εκατομμύρια.

Μιλώντας χθες στην Επιτροπή, ο κ. Πολάκης επέμεινε πως προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάποιοι σήκωσαν τα λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Βουλής, αύριο θα διεξαχθεί συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση για διορισμό πραγματογνώμονα με αντικείμενο την εξέταση των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ «καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου υπάρχει».

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM