Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ενέκρινε την Πέμπτη (10/11) με μεγάλη πλειοψηφία τη χωροθέτηση του αποτεφρωτηρίου στο οικόπεδο 17 Ελαιώνα.

 

Στην μαραθώνια ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ καταψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής.

 

Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στο δήμο κάτι που αναμένεται μεν να διευκολύνει τη διαδικασία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε προ των πυλών του πρώτου Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών της Αθήνας.

 

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», μιλώντας στη συνεδρίαση και καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα, πληρεξούσιος δικηγόρος οκτώ εταιριών που δραστηριοποιούνται γύρω από το σημείο της χωροθέτησης προανήγγειλε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς των εκπροσώπων του για την ακύρωση του Κέντρου.

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου δεν είναι σύννομη, διότι αποτελεί κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, καθώς και ότι θίγονται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών λόγω «υποβάθμισης της ακίνητης περιουσίας τους».

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ανάμεσα σε άλλα επιχειρήματα, επικαλέστηκε και τη γειτνίαση του Κέντρου με το μουσουλμανικό τέμενος, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «η μουσουλμανική θρησκεία το απαγορεύει».