Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 53% όσοι αξιολογούν αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας - Το 11% επιμένει κατά του εμβολίου

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 53% όσοι αξιολογούν αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας - Το 11% επιμένει κατά του εμβολίου Facebook Twitter
0

Μειώθηκε η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.


Η έρευνα έγινε μεταξύ 21-27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων, λίγες μέρες μετά τις εμφανίσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ και συμπίπτει με τις ρυθμίσεις για την προστασία δημόσιων λειτουργών από μηνύσεις αρνητών και αντιεμβολιαστών, τις εκλογές στη Γερμανία και το σεισμό στην Κρήτη.


Πρόθεση ψήφου 


Σε σχέση με τον Ιούλιο η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση κατά 3,1 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,8% έναντι 33,9%. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών, χάνοντας 0,3%. 

Απώλειες καταγράφει και το ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 6% από 6,7% και για την Ελληνική Λύση στο 4% έναντι 5,3%. Ενισχυμένα είναι το ΚΚΕ με 5,1% από 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 4,1% έναντι 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει 12,7%.

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πρόθεση ψήφου

Ωστόσο, στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2 , το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,8%, το ΜεΡΑ25 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,3%.

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Εκτίμηση ψήφου

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Αν και με απώλεια τεσσάρων μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας 38%. 


Δεύτερος είναι η επιλογή «κανένας» με 30% ενώ ο κ. Τσίπρας κινείται σχεδόν σταθερά στο 16% το τελευταίο εξάμηνο.
 

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Ακρίβεια, οικονομία τα βασικά προβλήματα 

Ακρίβεια/οικονομία αποτελούν τα σημαντικότερα ζητήματα για τους πολίτες ενώ η ανησυχία για την πανδημία, αν και σε υψηλά επίπεδα, καταγράφει πτώση. 


Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 13 μονάδες. 

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πορεία της χώρας


 

Η άποψη των πολιτών για την πανδημία 

Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, τόσο από την διαχείριση της πανδημίας, όσο και από τον ανασχηματισμό. Πιο αναλυτικά, το 53% έχει αρνητική άποψη για την διαχείριση του κορωνοϊού, το 42% θετική, ενώ το 4% κρατά ουδέτερη στάση.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Facebook Twitter
Διαχείριση πανδημίας


Με δεδομένο πως από τους ερωτηθέντες στην έρευνα το 75% δηλώνει πως έχει εμβολιαστεί και 3% έχει νοσήσει, υπάρχει ένα δυνητικό ποσοστό 10% που μπορεί να πεισθεί και να εμβολιαστεί.

Για την ασφάλεια των εμβολίων έχουν πεισθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες πάνω από 6 στους 10.

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Εμβολιασμός

Όμως καταγράφεται ποσοστό 6% του πληθυσμού που δηλώνει πρόθεση να εμβολιαστεί. Ενώ υπάρχει και ποσοστό 4% που είναι αναποφάσιστο. Οι αποφασισμένοι να μην κάνουν το εμβόλιο φθάνουν το 11%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ