Καιρός: Έρχεται διήμερο με κρύο, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες

Διήμερο με έντονη κακοκαιρία: Κρύο, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης με έντονα φαινόμενα στα νότια και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο της Τετάρτης 31/3 και Πέμπτης 1/4 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 - 12:00 και 18:00 - 21:00 της Τετάρτης 31/03.

Διήμερο με έντονη κακοκαιρία: Κρύο, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες Facebook Twitter
Διήμερο με έντονη κακοκαιρία: Κρύο, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες Facebook Twitter

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.
 

Διήμερο με έντονη κακοκαιρία: Κρύο, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες Facebook Twitter

Ο καιρός την Τετάρτη 31 Μαρτίου

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια

κατά 3 με 4 βαθμούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM