Δεν αποβλήθηκε ο μαθητής της β' γυμνασίου από σχολείο των Σερρών επειδή ζωγράφισε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζεται ο γυμνασιάρχης του σχολείου.

 

Μία άλλη διάσταση στην είδηση της αποβολής ενός 14χρονου μαθητή, δίνει ο Γυμνασιάρχης Βασίλης Εμμανουηλίδης, ο οποίος, μιλώντας στο ethnos.gr, εξήγησε ότι άλλος μαθητής αποβλήθηκε από το σχολείο και για άλλον λόγο και όχι ο νεαρός που φέρεται να ζωγράφισε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

 

Όπως εξήγησε ο γυμνασιάρχης, ένας μαθητής αποβλήθηκε από το μάθημα για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατί έκανε φασαρία.

 

Την ίδια μέρα, ένας άλλος μαθητής σε άλλο τμήμα του ίδιου σχολείου κατά την διάρκεια των καλλιτεχνικών ζωγράφισε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

 

«Ως όφειλε η καθηγήτρια πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν μέσα στην αίθουσα σύμβολα πολιτικών κομμάτων. Δεν τον απέβαλε, ενώ ο μαθητής συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της. Τα περιστατικά έγιναν σε δύο διαφορετικά τμήματα. Πως συνενώθηκαν, δεν ξέρω τι να πω» δήλωσε ο κ. Εμμανουηλίδης.

 

Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για «fake news καθαρό. Η καθηγήτρια θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Δικαίωμα της είναι φυσικά. Έχει και την έγκριση του προϊσταμένου».

 

Σχολιάζοντας δε, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών, που πρώτος ανέφερε σε ανάρτησή του της είδηση της αποβολής του 14χρονου, επειδή ζωγράφισε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «Ο κύριος αυτός έχει απασχολήσει και το δήμο και έχει αγωγές και από το δήμο Ηράκλειας».

 

Η ιστορία ξεκίνησε με ανάρτηση του στελέχους του ΚΙΝΑΛ Σερρών, Πασχάλη Τόσιου, χθες. Σήμερα ο γυμνασιάρχης διέψευσε την είδηση και ο κ. Τόσιος δεν την άφησε ασχολίαστη.

 

Προχώρησε σε νέα ανάρτηση, όπου κάνει λόγο για συγκάλυψη.

 

«Ο γυμνασιάρχης του γυμνασίου Σκοτούσσας επιβεβαιώνει το γεγονός. Μάλιστα στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την καθηγήτρια αναφέρει «ως όφειλε πήρε την ζωγραφιά του μαθητή γιατί δεν επιτρέπεται να ζωγραφίζουν οι μαθητές σύμβολα πολιτικών κομμάτων".

 

»Δεν αναφέρει φυσικά ότι η καθηγήτρια την έσκισε. Λέει και άλλα αναληθή και συκοφαντικά σε βάρος μου, τα οποία στο δικό του πνεύμα πράγματι θα έχρηζαν διευθέτησης δια της νομικής οδού. Στην προσπάθεια να διαψεύσει επιβεβαιώνει το κλίμα αυταρχισμού και τα φοβικά αντανακλαστικά απέναντι στην μαθητική έκφραση που στην προκειμένη αποτυπώθηκε στον πράσινο ήλιο.

 

»Ευτυχώς στα μάτια των παιδιών κρινόμαστε όλοι και πρέπει να είμαστε πρότυπο της υπεράσπισης των ιδεών ,όχι της συγκάλυψης , πολλώ δε μάλλον όταν αυτή γίνεται για να δοθούν τα διαπιστευτήρια πολιτικής νομιμοφροσύνης.» αναφέρει το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σερρών.