«The Bricklayer»: Αρχηγείο της CΙΑ έγινε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Γυρίσματα σε κεντρικές οδούς της πόλης

«The Bricklayer»: Σε αρχηγείο της CΙΑ μετατράπηκε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Γυρίσματα σε κεντρική οδό της πόλης Facebook Twitter
Το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ως «γραφεία της CIA» - Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Σε «αρχηγείο της CIA» μετατράπηκε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «The Bricklayer» ενώ και κεντρικές οδοί της πόλης βρέθηκαν στο φόντο. 

Έξω από το κτίριο του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης δεκάδες βοηθητικοί ηθοποιοί πήραν θέσεις στο μικρό εξωτερικό αμφιθέατρο του κτιριακού συμπλέγματος για να τελειώσουν το προγραμματισμένο μεσημεριανό τους διάλειμμα για φαγητό. Με τα ομοιόμορφα μαύρα τους κοστούμια, τη συντηρητική εμφάνιση στο κούρεμα και το χτένισμα, μοιάζουν με τυπικούς πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσία Πληροφοριών (Central Intelligence Agency - CIA) των ΗΠΑ.

Λίγο πριν, είχαν παραταχθεί στις προκαθορισμένες θέσεις των γραφείων του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης ώστε να εγγραφούν οι εσωτερικές σκηνές από κάποια γραφεία του δημαρχείου, που πλέον παρουσιάζονταν ως γραφεία της CIA.

«The Bricklayer»: Σε αρχηγείο της CΙΑ μετατράπηκε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Γυρίσματα σε κεντρική οδό της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δύο ορόφους πιο πάνω, σε εσωτερικό διάδρομο που κανονικά οδηγεί και στο γραφείο του δημάρχου της πόλης μια «γεμάτη δραστηριότητα» ημέρα με άλλη ομάδα ντυμένων υπαλλήλων της CIA καταγράφεται από τις κάμερες με τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Οι βοηθητικοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στη σκηνή συνομιλούν για τις υποτιθέμενες συνεργασίες τους μόλις πάρουν εντολή από τον σκηνοθέτη, με τις σκηνές να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. 

«The Bricklayer»: Σε αρχηγείο της CΙΑ μετατράπηκε το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Γυρίσματα σε κεντρική οδό της πόλης Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και ο ίδιος ο Bricklayer, ο ηθοποιός Άαρον Έκχαρτ δε βρέθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο της πόλης, η συμπρωταγωνίστρια του Νίνα Ντόμπρεβ συμμετείχε σε σκηνές.

Την ώρα του διαλείμματος, στο πίσω μέρος του κτιριακού συγκροτήματος κατέφθασαν μεγάλοι γερανοί με γιγαντιαία φωτιστικά αφού τα γυρίσματα του Σαββάτου στο δημαρχείο της πόλης της Θεσσαλονίκης ήταν προγραμματισμένο να περιλαμβάνουν και νυχτερινές λήψεις.

Γυρίσματα και στο κέντρο της πόλης

Η οδός Τσιμισκή και η Ίωνος Δραγούμη μέχρι τις δύο το μεσημέρι σήμερα ήταν «πλημμυρισμένες» με αμερικανικής προέλευσης και προδιαγραφών SUV αυτοκίνητα, περιπολικά, μεγάλα κλασικά σεντάν, σπορ, εξωτικά muscle car, όλα με πινακίδες ΗΠΑ, οχήματα που σπάνια θα δούμε φυσιολογικά στους δρόμους της Ελλάδας.

Ο λόγος για τη μερική «μεταμόρφωση» της κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης, (μεταμόρφωση που περιλαμβάνει ακόμη και τη χρήση μηχανών καπνού, που προσομοιώνουν την υγρασία που συνήθως βγαίνει από τους εξαερισμούς των γραμμών του μετρό σε μεγάλες πόλεις), γίνεται γιατί ο πρωταγωνιστής της ταινίας «The Bricklayer», που υποδύεται ο Άαρον Έκχαρτ, πρέπει να φαίνεται πως κυκλοφορεί σε αστικό περιβάλλον με δίκτυο μετρό.

Ο ηθοποιός με εμφάνιση μερικώς «καταβεβλημένου» πράκτορα και ένα ακουστικό στο αυτί αναζητεί, σύμφωνα με το σενάριο, αυτόν «που εκβιάζει τη CIA, δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη» και η οδός Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Η υπόθεση

Η ταινία «The Bricklayer» εκτιμάται πως θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2023. Είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, βασισμένο σε μυθιστόρημα του συγγραφέα Noah Boyd (ο ίδιος ήταν πρώην έμπειρος πράκτορας του FBI) που διαδραματίζεται στο Βερολίνο και προσαρμόστηκε ώστε να γυριστεί στη Θεσσαλονίκη.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg και Matt Johnson και, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα γυρίζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη, στα στούντιο της Millennium Media στη Θέρμη, αλλά και σε κοντινές περιοχές μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ