Αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων – «Ίσως ξεπεράσει τα 2 ευρώ ξανά η βενζίνη»

Αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων – «Ίσως ξεπεράσει τα 2 ευρώ ξανά η βενζίνη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την πεποίθηση πως η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει ξανά τα δύο ευρώ, λόγω αυξημένης ζήτησης των γιορτών, αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. 

«Ενδεικτικά, έχουμε μια αύξηση ειδικότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 8 λεπτά αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στις βενζίνες. Οι βενζίνες στα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται περίπου μεταξύ 1,80 -1,90 ευρώ η αμόλυβδη βενζίνη, είναι ικανοποιητικά χαμηλότερη από ό,τι από το προηγούμενο διάστημα, 3-4 μηνών πίσω, γιατί είναι πολύ κάτω από τα 2 ευρώ» σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ελληνικής Ραδιοφωνίας. 

«Όμως αυτές οι τάσεις, οι αυξητικές που έχουν παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες, εάν συνεχιστούν σε βάθος χρόνου, εγώ φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε πάλι στα προγενέστερα επίπεδα, αυτά τα οποία ήταν και πάνω από το 2» εκτίμησε. 

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά εδώ διαμορφώνεται η τιμή λόγω και της ζήτησης αυτής της περιόδου και όταν υπάρχει ζήτηση και με όλες αυτές δυσκολίες που υπάρχουν, όσον αφορά εμπάργκο, όσον αφορά το πλαφόν στην προμήθεια των πετρελαίων, επηρεάζονται οι τιμές του διαλυμένου προϊόντος, οι οποίες είναι πλέον ένα χρηματιστηριακό είδος που επηρεάζεται και είναι τιμές οι οποίες βγαίνουν από κέντρα εκτός Ελλάδος» συμπλήρωσε.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ