Αυτά είναι τα φετινά Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών

Αυτά είναι τα φετινά Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών Facebook Twitter
O τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης ετοιμάζεται να παραλάβει το Βραβείο της Ακαδημίας από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιο Κουνάδη.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

 

Αυτά είναι τα φετινά Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών Facebook Twitter
O πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ανάργυρος Φελλούρης παραλαμβάνει το Χρυσό Μετάλλιο που απονέμεται στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιο Κουνάδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2018 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου στην ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας.

Η συνεδρία ξεκίνησε με την Έκθεση του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών κ. Βασιλείου Χ. Πετράκου για το έργο της Ακαδημίας κατά το έτος 2018. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Κουνάδης παρουσίασε το έργο των Κέντρων και των Γραφείων Ερευνών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών. Δεν απονεμήθηκαν εφέτος λογοτεχνικά βραβεία από τα Ιδρύματα Πέτρου Χάρη και Κώστα και Ελένης Ουράνη.

Βραβείο της Ακαδημίας, στον κ. Χρήστο Σαρτζετάκη για το δημοσιευθέν το πρώτον τώρα, στο έργο του «Επιτελών το καθήκον μου», κείμενο με τη μειοψηφική γνώμη που διατύπωσε το 1964 ως ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη, το οποίο αξιολογείται ως λαμπρό δείγμα ευσυνείδητης, εμβριθούς, εξονυχιστικής και θαρραλέας ανακριτικής στάσης.

Αυτά είναι τα φετινά Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών Facebook Twitter
Η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάϊκου παραλαμβάνει το βραβείο της από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιο Κουνάδη.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 1. Χρυσό Μετάλλιο στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (1918), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από της ιδρύσεώς της, για το σύνολο του σπουδαίου επιστημονικού της έργου που έχει συμβάλει καθοριστικά στην πρόοδο της Μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.
 1. Αργυρό Μετάλλιο στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ (1910) για την υπερεκατονταετή εξέχουσα συμβολή της στην καταγραφή της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας, καθώς και για την υποδειγματική συγκέντρωση, ταξινόμηση και τήρηση πολύτιμου αρχειακού υλικού.
 1. Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζημε χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, στην πρώτη αριστεύσασα πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, κυρία Δήμητρα Βαρδαλάκη(βαθμός πτυχίου: 9,57).
 1. Βραβείο Κωνσταντίνου Κτενά, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ευθυμίας Μερτσάρη, για πρωτότυπη εργασία ορυκτολογικού περιεχομένου στους κ.κ. Βασίλειο Μέλφο και Παναγιώτη Βουδούρη για την εργασία τους «Η μεταλλογένεση του Καινοζωικού στην Ελλάδα και η δυνατότητα για αναζήτηση πολύτιμων, κρίσιμων και σπανίων μετάλλων».
 1. Βραβείο Νικολάου Κ. Αρτεμιάδη, αθλοθετούμενο από τη σύζυγό του Ζαφειρία Ν. Αρτεμιάδημε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη μαθηματική εργασία σε τομείς της Μαθηματικής Ανάλυσης, στους κ.κ. Θεόδωρο Χωρίκη και Δημήτριο Φραντζεσκάκη για την εργασία τους «Light Meets Water in Nonlocal MediaSurfaceTension Analogue in Optics» (Physical Review Letters, 118, 243903, 2017). (Το Φως συναντά το Νερό σε μη Τοπικά Μέσα: Το Ανάλογο της Επιφανειακής Τάσης στο Φως).
 1. Βραβείο Επαμεινώνδα Παπαστράτου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για εργασία σε τομείς της Άλγεβρας στους κ.κ. Ιωάννη Μαρουλά καιΓεώργιο Κατσουλέα για την εργασία τους «An Inverse Problem for thekRank Numerical Range». (SIAM J. Matrix Anal. & Appl., 37, 1022-1037, 2016). (Το αντίστροφο πρόβλημα για το k-βαθμού αριθμητικό πεδίο).
 1. Δύο (2) βραβεία Δημητρίου Ν. Λαμπαδαρίου, με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ το καθένα, για τους ικανότερους στο μάθημα της Γεωδαισίας, αποφοίτους Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, ακαδημαϊκού έτους 2016 – 2017 στους α) κυρία Δήμητρα Κουτρομάνου, απόφοιτο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και β) κ. Αναστάσιο Μπιτζιάδη, απόφοιτο του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
 1. Βραβείο της Οικογενείας Λουκά Μούσουλου, εις μνήμην του ακαδημαϊκού Λ. Μούσουλου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για ερευνητική εργασία στον κλάδο της Χειρουργικής του καρκίνου, στην κυρία Κλειώ Μαυραγάνη και τον κ. Μιχάλη Βουλγαρέλη για την εργασία τους «Type I and II interferon signatures in Sjogrenssyndrome pathogenesisContributions in distinct clinical phenotypesand Sjogrens related lymphomagenesis». (Journal of Autoimmunity, 63, 47-58, 2015). (Η σφραγίδα της ιντερφερόνης τύπου Ι και II στην παθογένεση του συνδρόμου Sjogren: συμβολή στη διαμόρφωση κλινικών φαινοτύπων και λεμφωμαγενέσης στα πλαίσια του συνδρόμου Sjogren).
 1. Βραβείο Αχιλλέως και Αικατερίνης Διονυσοπούλου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για εργασία με θέμα από την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, στον κ. Γεώργιο Ζάχο και την κυρία Ελένη Πετσαλάκη για την εργασία τους «The ESCRT protein Chmp4c regulates mitotic spindle checkpoint signaling» (Journal of Cell Biology 217, 861-876, 2018). (Η ESCRT πρωτεΐνη Chmp4c ρυθμίζει το σημείο ελέγχου της μιτωτικής ατράκτου)
 1. Βραβείο Δημητρίου Παπαδημητρίου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ,για πρωτότυπη ερευνητική εργασία με θέμα από τη χειρουργική της ουρολογίας, στους κ.κ. Αθανάσιο Αρμακόλα και Μιχάλη Κουτσιλιέρη για την εργασία τους «Oncogenic Role of the Ec Peptide of the IGF-1EcIsoform in Prostate Cancer» (Molecular Medicine, 21: 167-179, 2015). (Ο ογκογονικός ρόλος του Ec πεπτιδίου της ισομορφής IGF-1Ec στον καρκίνο του προστάτη).
 1. Βραβείο Βασιλικής χήρας Γερασίμου Νοταρά, εις μνήμην Ι. Δεμερτζή, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη επιστημονική εργασία επί της θεραπείας του καρκίνου ή επί της θεραπείας των παθήσεων της καρδιάς, στον κ. Ανδρέα Γ. Τζάκο για την εργασία του «Tailoring naringenin conjugates with amplified and triple antiplatelet activity profile: Rational design, synthesis, human plasma stability and in vitro evaluation» (Biochimica et Biophysica Acta – General Subjects, 2017, 1861:2609-2618). (Ανάπτυξη του πρώτου μορίου που εμφανίζει τριπλή αιμοπεταλιακή δράση: Υβριδικά παράγωγα ναρινγενίνης με ενισχυμένη τριπλή αντιαιμοπεταλιακή δράση).
 1. Βραβείο Γεωργίου Θ. Φωτεινού, με χρηματικό ἐπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη επιστημονική εργασία επί θέματος Πειραματικής Φυσικής, στον κ. Θεόδωρο Μερτζιμέκη για την εργασία του «First crosssectionmeasurements of the reactions 107,109Ag(p, γ) 108,110Cd at energiesrelevant to the p process» (Physical Review C96, 035806 (2017). (Πρώτες μετρήσεις ενεργών διατομών των αντιδράσεων 107,109Ag(p, γ) 108,110Cd σε ενέργειες που αφορούν την p διεργασία).
 1. Βραβείο Χίλδεγαρδ χήρας Λεωνίδα Ζέρβα, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη ερευνητική εργασία στον κλάδο της Οργανικής Χημείας, στις κυρίες Μαρούλα Κόκοτου, Έρρικα Βουτυρίτσα και τον κ. Αλέξιο Θεοδώρου για την εργασία τους: «Organocatalytic oxidation ofsubstituted anilines to azoxybenzenes and nitro compoundsmechanistic studies excluding the involvement of a dioxiraneintermediate» (Green Chemistry, 19, 1291-1298 (2017). (Οργανοκαταλυτική Οξείδωση Υποκατεστημένων Ανιλινών σε Αζόξυ και Νιτρο Ενώσεις: Μηχανιστικές Μελέτες που Αποκλείουν την Συμμετοχή Διοξιρανίου ως Ενδιαμέσου)
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον ιατρό-ογκολόγο κ. Σπύρο Ρέτσα, για το πρωτότυπο ιατρο-ιστορικό του έργο με το οποίο καταδεικνύει τη διαχρονική προσφορά των Αρχαίων Ελλήνων στην ιατρική επιστήμη.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στην ιατρό-παθολόγο κυρία Ελευθερία Κρικέλη με την ευκαιρία της επανέκδοσης του βιβλίου της «Από Αύγουστο … σε Αύγουστο» (Εμπειρία Εκδοτική, 2017) που πραγματεύεται το ευαίσθητο όσο και επίκαιρο θέμα της δωρεάς οργάνων.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνο Ν. Δεμέτζο, για το πρωτότυπο επιστημονικό του έργο «Pharmaceutical NanotechnologyFundamentals and PracticalApplications» (Springer 2016).
 1. Έπαινος στην κυρία Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα για την μακρά και σημαντική προσφορά της από την θέση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO (2004)σε θέματα Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Αυτά είναι τα φετινά Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών Facebook Twitter
Η δασκάλα του Δημοτικού σχολείου των Αρκιών Μαρία - Φαίδρα Τσιαλέρα παραλαμβάνει το βραβείο της από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιο Κουνάδη (Δ) στην φετινή απονομή των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών στην πανηγυρική συνεδρία της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

 1. Αργυρό Μετάλλιο στο «Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ΠΙΟΠ» (2003) για την εξέχουσα πολιτιστική δράση που αναπτύσσει μέσω του Δικτύου Θεματικών Μουσείων [Μουσείο Μετάξης-Σουφλί, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού -Σπάρτη, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βὀλου, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, Μουσείο Μαστίχας Χίου, Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων] στην ελληνική περιφέρεια και συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά, με τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον και την τεχνολογία.
 1. Χαλκό Μετάλλιο στον κ. Αλέκο Φλωράκη για το σύνολο του εξαιρέτου συγγραφικού του έργου, λαογραφικού και εθνογραφικού κυρίως ενδιαφέροντος.
 1. Βραβείο Ελένης Τιμ. Μυκονίου, εις μνήμην των γονέων της Ανδρομέδας και Τιμολέοντος Μυκονίου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε αριστούχο διπλωματούχο πιανίστα, στην κυρία Μαρία – Ελένη Σουρή.
 1. Βραβείο Ελένης και Πάνου Ψημένου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ,για έργο αναφερόμενο στη Νεοελληνική Ιστορία ή Φιλολογία από το 1669 μέχρι σήμερα, στην κυρία Αθηνά Κ. Ζαχαρού – Λουτράρη για το επτάτομο έργο της «Κωνσταντίνος Ν. Κανελλάκης (1840-1916). Ο Αυτοδίδακτος Λόγιος της Χίου και η Πολύπλευρη Προσφορά του στο Χιακό Πολιτισμό» (Χίος 2017, Εκδόσεις «άλφα πι»).

 

 1. Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για την καλύτερη ερμηνευτική μονογραφία ή κριτική έκδοση έργου κλασικής φιλολογίας, στην κυρία Ιωάννα Καραμάνου για το βιβλίο της «EuripidesAlexandros (IntroductionText and Commentary), Texteund Kommentare») (Band 57, De Gruyter, Berlin).
 1. Βραβείο του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων – ΙΛΝΕ της Ακαδημίας Αθηνών, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, στην κυρία Σοφία Αποστολοπούλου για την ανέκδοτη συλλογή «Λεξιλόγιο των Δαρνακοχωρίων του Νομού Σερρών».
 1. Βραβείο Εμμανουήλ Ροΐδου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώαπό τα έσοδα του κληροδοτήματος Ανδρέα Ανδρεάδη, για φιλολογική ή κριτική μελέτη με θέμα από τη ζωή και το έργο Έλληνα λογοτέχνη, στον κ. Γεώργιο Κεχαγιόγλου για την φιλολογική επιμέλεια του τόμου με τίτλο «Μαρκαντώνης Δεγκρές/«Δαρκές», Συντυχιά (α)πάνω στα προσκυνήματα του Ιεροσολυμάτου («Προσκυνητάρι(ον) των Ιεροσολύμων»). Αντικριστή/συν-οπτική έκδοση του Κειμένου με Εισαγωγή, Σχόλια, Λεξιλόγιο και Επίμετρο, Λευκωσία, Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´, 2017).
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον καθηγητή και μελετητή κ. Tudor Dinu για την εξαιρετικά πρωτότυπη μονογραφία του με τίτλο: «Οι Φαναριώτες στη Βλαχία και τη Μολδαβία. Μια ιστορία μέσω εκκλησιαστικών προσωπογραφιών» (Εκδόσεις Πορφύρα, 2017).
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον εκδότη κ. Γιώργο Δαρδανό (Εκδόσεις Γ. & Κ. ΔαρδανούGutenberg και Τυπωθήτω) για το σύνολο της υπερπεντηκονταετούς αδιάλειπτης προσφοράς του στα γράμματα και τις επιστήμες μέσω των καλαίσθητων εκδόσεων των εκδοτικών του οίκων που αποτελούν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στην Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας (1895) για την υπερεκατονταετή πλούσια μορφωτική και καλλιτεχνική της δράση που επιτελεί με συνέπεια από την πρωτεύουσα της Ρούμελης.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον συγγραφέα κ. Γεώργιο Κ. Παπάζογλου και την Ιερά Μητρόπολη Δράμαςγια την εξαιρετική έκδοση με τίτλο: «Η λεηλασία της Εικοσιφοινίσσης. Εκατό χρόνια από την κλοπή (1917 -2017)» (Ιερά Μητρόπολις Δράμας, 2017).
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον σκηνοθέτη κ. Τάσο Ψαρρά για την επί 20 και πλέον έτη σκηνοθεσία και παραγωγή για την ΕΡΤ της αξιόλογης σειράς ντοκιμαντέρ «Εποχές και Συγγραφείς», που παρουσιάζει σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και την σχέση με την εποχή τους.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Σωματείο«Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης» (1991) για την προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού και την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

 

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 1. Αργυρό Μετάλλιο στον κ. Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάνα για το πολύτιμο εθνικό, συγγραφικό και ιστορικό του έργο, το οποίο, μεταξύ άλλων, συνίσταται στην άοκνο προσπάθεια αναδείξεως του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου και στην επί τη βάσει πρωτογενών πηγών αποτύπωση του Μακεδονικού Αγώνα.
 1. Αργυρό Μετάλλιο στον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φίλιππο Δωρή για το σύνολο του επιστημονικού του έργου και τη διάκρισή του ως Πανεπιστημιακού Δασκάλου, αναδείξαντος πλειάδα νέων Ελλήνων Νομικών.
 1. Βραβείο Νικολάου Καρόλου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας που προήγαγε την κοινωνική πρόνοια, στον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε άτομα με νοητική υστέρηση στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας καθώς και σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπου παρέχονται περίθαλψη, επαγγελματική κατάρτιση και ψυχοκοινωνική στήριξη με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων της ευαίσθητης αυτής ομάδας.
 1. Βραβείο Κωνσταντίνου Κριεζή, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στην κυρία Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, δασκάλα του δημοτικού σχολείου του ακριτικού νησιού Αρκιοί στη Δωδεκάνησο, το οποίο αριθμεί έναν και μόνο μαθητή, για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της.
 1. Βραβείο Σάκη-Σπήλιου Μπιρμπίλη, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε πρόσωπο κατά προτίμηση καταγόμενο από τον νομό Ηλείας, διακριθέν για το υψηλό ήθος ή για εξαίρετη πράξη, στον κ. Νίκο Θεοδωρακόπουλο, οδηγό ταξί του Πύργου Ηλείας, ο οποίος διέσωσε από πνιγμό στο λιμάνι του Κατακόλου γυναίκα ΑμΕΑ, επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου που είχε προσδέσει στον εν λόγω λιμένα.
 1. Βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, απονεμόμενο σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση – σωματείο για εξαίρετη πράξη ή δράση κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας, στον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «Αγάπης Πνοή» για την προσφορά του στους ασθενείς και τους συνοδούς τους σε Κοινωνικούς Ξενώνες Φιλοξενίας που παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, την ψυχοκοινωνική στήριξη και τις εν γένει εθελοντικές δράσεις καθημερινής βοήθειας προς αυτούς.
 1. Βραβείο Άγιδος Ταμπακοπούλου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη αδημοσίευτη μελέτη με θέμα από τον κλάδο του Εμπράγματου Δικαίου, στην κυρία Γεωργία Χιόνη για την μελέτη της «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την Τουρκοκρατία».
 1. Βραβείο Ιωάννη –Ίωνος Τσατσαρώνη, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για πρωτότυπη αδημοσίευτη μελέτη με θέμα «Το άρθρο 3 του Συντάγματος και Σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας – Σχολιασμός delege lata και de lege ferenda», στον κ. Γεώργιο Κ. Ιατρού για την ομότιτλη μελέτη του.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη» (1957) για την ηθική και υλική ενίσχυση του Μουσείου, αλλά και για τη συνολική προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό μέσω ενισχύσεων και σε τρίτους φορείς.
 1. Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) για την τεσσαρακονταετή εξαίρετη προσφορά του στην κοινωνία μέσω της έρευνας, μελέτης, προάσπισης, προστασίας, προαγωγής και διάδοσης των διεθνώς αναγνωρισμένων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για όλους χωρίς διακρίσεις.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη - παχυσαρκια

Ελλάδα / Είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά, εξομολογείται η Ειρήνη Αγαπηδάκη και αποκαλύπτει πώς αδυνάτισε

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλά για τη μάχη της με τα περιττά κιλά και παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο, ούτε φθηνό - Τι συμβουλεύει - Τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
NEWSROOM