«Ανεμβολίαστοι» από Δευτέρα oι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει 3η δόση στο επτάμηνο

«Ανεμβολίαστοι» από Δευτέρα oι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει 3η δόση - Όλες οι αλλαγές Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από Δευτέρα όσοι, άνω των 60 ετών, έχουν συμπληρώσει ένα επτάμηνο από τον εμβολιασμό τους και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί την Παρασκευή ή το αργότερο έως το Σάββατο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των τριών μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα.

Στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας, αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορούν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού.


Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε δε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ