«Ανεμβολίαστοι» από Δευτέρα oι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει 3η δόση στο επτάμηνο

«Ανεμβολίαστοι» από Δευτέρα oι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει 3η δόση - Όλες οι αλλαγές Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από Δευτέρα όσοι, άνω των 60 ετών, έχουν συμπληρώσει ένα επτάμηνο από τον εμβολιασμό τους και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί την Παρασκευή ή το αργότερο έως το Σάββατο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες των οποίων τα πιστοποιητικά νόσησης είναι άνω των τριών μηνών και θα λήξουν το επόμενο διάστημα.

Στο ερώτημα εάν το χρονικό διάστημα θα είναι γύρω στον έναν μήνα, απάντησε ότι πιθανόν να είναι ένας τέτοιος χρόνος ασφαλείας, αλλά το θέμα είναι επιχειρησιακό, καθώς θα πρέπει να μπορούν να βρουν το αντίστοιχο ραντεβού εμβολιασμού.


Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε δε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM