Αναβολή για τις 27 Μαρτίου πήρε η δίκη Λαυρεντιάδη

Αναβολή για τις 27 Μαρτίου πήρε η δίκη Λαυρεντιάδη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ
0

Η δίκη για την υπόθεση των ζημιογόνων δανείων της Proton Bank, που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πήρε αναβολή για την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί συνολικά 43 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο κατά την κατηγορία «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις ύψους περίπου 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, την περίοδο 2010-2011 που είχε τον έλεγχό της ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, χρήματα που, κατά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, κατέληξαν επί το πλείστον σε εταιρείες που σχετίζονται με τον βασικό κατηγορούμενο.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σωρεία κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2012 και παρέμεινε επί 18 μήνες προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνεργάτες του αλλά και πρώην στελέχη της τράπεζας όπως οι Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου. Για την υπόθεση είναι καταζητούμενοι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ