Αγριεύει ο καιρός με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά: Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Χάρτης)

 καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα [χάρτης] Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο τις πρωινές ώρες σήμερα βρισκόταν στην Ιταλία, κινείται γρήγορα προς τα ανατολικά. 

Το κύμα κακοκαιρίας φέρνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν τοπικά έντονο χαρακτήρα.

Η κακοκαιρία θα σημειωθεί αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα.

Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σήμερα, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά τμήματα, ενώ από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

 καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα [χάρτης] Facebook Twitter
Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από το πρωί της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς, επίσης, πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά:

  •     Στην Πελοπόννησο από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής
  •     Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ