9000 Ρώσοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

9000 Ρώσοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
4

Αναστάτωση σε χιλιάδες ρώσους τουρίστες, και σημαντικές απώλειες στην ελληνική οικονομία, προκαλεί η αναπάντεχη πτώχευση μεγάλου ρωσικού τουριστικού γραφείου.

Οι πελάτες του πρακτορείου Labirint travel που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα υπολογίζονται στους 9000 με τον κύριο όγκο να κάνει διακοπές σε Κρήτη, Χαλκιδική και Ρόδο.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης μίλησε στο ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία είναι πρόθυμα να αναλάβουν τα υπόλοιπα έξοδα διαμονής των Ρώσων τουριστών που βρίσκονται έκθετοι μετά την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού γραφείου.

Σε Ρόδο και Κω βρίσκονται τα οφειλόμενα στα τοπικά ξενοδοχεία από το πρακτορείο που χρεοκόπησε φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, μόνο στη Ρόδο βρίσκονται 5 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, ενώ συνολικά από το συγκεκριμένο πρακτορείο που πτώχευσε, αναμένονταν 90 χιλιάδες αφίξεις. 

Ο κ. Καμπουράκης τόνισε ότι είναι σημαντικό τόσο η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά και η προστασία των ρώσων τουριστών, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν προστατευθούν, «θα βγούμε κερδισμένοι στο μέλλον, γιατί θα προτιμήσουν ξανά τη χώρα μας.»

Μάλιστα, στο αεροδρόμιο της Ρόδου αναφέρθηκαν επεισόδια με ρώσους ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ξενοδόχους της Κρήτης, στο νησί θα ακυρώνονται κάθε εβδομάδα οι αφίξεις 5.000 τουριστών που είχαν κλείσει με το συγκεκριμένο ρωσικό τουριστικό γραφείο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι από την Ουκρανική κρίση και το Εμπάργκο της Δύσης στη Ρωσία, η ζημιά στον ελληνικό τουρισμό ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη χώρα μας εκτιμάται ότι θα έρθουν τουλάχιστον 275.000 λιγότεροι ρώσοι και ουκρανοί τουρίστες.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι από την Ουκρανική κρίση και το Εμπάργκο της Δύσης στη Ρωσία, η ζημιά στον ελληνικό τουρισμό ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη χώρα μας εκτιμάται ότι θα έρθουν τουλάχιστον 275.000 λιγότεροι ρώσοι και ουκρανοί τουρίστες. Πηγή: www.lifo.grΑς του πει κάποιος του ανόητου ότι στην Ρωσσία έχει γίνει υποτίμηση του ρουβλιού 35% και το σκέφτονται να ρθουν να τους γδάρουν οι ξενοδόχοι που πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Η ζημιά δε που επικαλείται έχει υπερκαλυφθεί από τουρίστες άλλων εθνικοτήτων. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ. Θα δείτε που θα αρχίσουν να ζητάνε και φοροαπαλλαγές από το κράτος, εδώ είμαστε και θα το δούμε.