ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τσόκλης: Δεν κατανόησαν τι λέω - Είχα θυμώσει γιατί έβγαζαν τους γέρους «άχρηστους»

Τσόκλης: Δεν κατανόησαν τι λέω - Είχα θυμώσει γιατί έβγαζαν τους γέρους «άχρηστους» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
0

Για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ηλικιωμένους και τον κορωνοϊό που προκάλεσαν έντονη συζήτηση, μίλησε εκ νέου ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης.


«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει... ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά (ότι) το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία. Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή «Art Week» της ΕΡΤ, ο κ. Τσόκλης είχε δηλώσει πως νιώθει απογοήτευση και θυμό για την αντιμετώπιση της κοινωνίας σε διαφορετικές ηλικίες. «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία στις διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Ένας γέροντας ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω λοιπόν έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα. Γιατί να το ρισκάρω με το παιδί, ο άλλος είναι μια πραγματική αξία, αναγνωρισμένη. Το παιδί δεν ξέρω».

Στις νέες δηλώσεις του, ο Κώστας Τσόκλης λέει: «Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν "βλάκα" νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» υπογράμμισε.

«Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια "άχρηστοι" ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη», κατέληξε. 

Δείτε το βίντεο:

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ