Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Χαρδαλιάς: Οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων μόνο βάση των επιδημιολογικών δεδομένων(Eurokinissi)
0

Για την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ιδιαίτερα το πότε και το πώς θα θα συμβεί μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία.

«Ας μην βιαζόμαστε» είπε αναφερόμενος στην άρση του lockdown πριν τα Χριστούγεννα.

«Μέρα με τη μέρα αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα. Όσες αποφάσεις είναι να ληφθούν θα ληφθούν στην ώρα τους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ερωτηθείς για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα.

Όσες αποφάσεις είναι να παρθούν θα παρθούν στην ώρα τους, επισήμανε σχετικά με την άρση του lockdown ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η απόφαση της κυβέρνησης θα βασιστεί στην εισηγήσεις των ειδικών και την επιδημιολογική εικόνα. Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία των πολιτών για τις γιορτές που πλησιάζουν αλλά και την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς. Για την κυβέρνηση, μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς ότι η απόφαση θα βασιστεί μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι γιορτές πλησιάζουν ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία, σημείωσε.

Βασικό μέλημά μας είναι η υγεία των πολιτών, από έναν ιό που δεν κάνει διαχωρισμούς. Ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και οι θάνατοι καθημερινά μας το υπενθυμίζουν, συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα αλλά σε άλλες περιοχές τα αποτελέσματα δεν ήταν αναμενόμενα, όπως για παράδειγμα σε κάποιες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα.

Όλα αυτά επηρεάζουν το εθνικό σύστημα υγείας, τόνισε. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο περισσότερο αποδίδουν, κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε συστάσεις για υπομονή και για αυστηρή τήρηση των μέτρων, ειδικά για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ενώ ζήτησε «να μην βιαζόμαστε» καθώς τα πραγματικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ