Σχολεία: Live οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σχολεία: Live οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει αυτή την ώρα τις αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του γενικού lockdown.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια είχαν ήδη κλείσει και οι μαθητές διδάσκονταν την διδακτέα ύλη μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Κατά πλειοψηφία, η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, με εξαίρεση τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, για όσο διαρκεί το lockdown, προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για την εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων, και αφορά μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους. Τα όποια μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους για τις άδειες ειδικού σκοπού των γονέων.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM