Καστοριά: Πληροφορίες για 10 κρούσματα σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ

Καστοριά: Πληροφορίες για 10 κρούσματα σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ Facebook Twitter
Καστοριά: Πληροφορίες για 10 κρούσματα σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ
0

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε εργαζομένους σε φάρμες μινκ στην Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα.

Όπως αναφέρει το kozan.gr, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ στην Καστοριά προέκυψαν 10 θετικά κρουσματα από τα 91 rapid test που δειενεργήθηκαν.

Αντίθετα, και τα 21 δείγματα ήταν αρνητικά στα Γρεβενά ενώ και στη Φλώρινα στα 22 rapid test που διενεργήθηκαν ήταν επίσης όλα αρνητικά.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε εκτροφέας γουνοφόρων ζώων στην περιοχή του δήμου Βοΐου.

Κλιμάκιο την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει μεταβεί στη φάρμα εκτροφής των ζώων για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Στη φάρμα βρέθηκαν κάποια νεκρά ζώα, ενώ άλλα φέρουν συμπτώματα. Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων για να διαπιστώσει τα αίτια.

Στο μεταξύ, rapid tests, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους εκτροφείς μινκ, με εντολή του ΕΟΔΥ, όπως είχε ανακοινωθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Τα τεστ πραγματοποιούνται σήμερα στην Καστοριά και αύριο στην Κοζάνη.

Ο εκτροφέας που είναι θετικός στον κορωνοϊό παραμένει σε καραντίνα εδώ και μέρες, καθώς προέβη σε τεστ μετά από συμπτώματα που είχε.

Ήδη, μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν σε φάρμες μινκ σε 6 χώρες του κόσμου αλλά και τις μαζικές θανατώσεις εκατομμυρίων ζώων στη Δανία, οι φάρμες μινκ στη Δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

Στη Σιάτιστα, τη Γαλατινή, τη Εράτυρα της ΠΕ Κοζάνης, καθώς και στα περίχωρα της Καστοριάς, λειτουργούν 90 φάρμες με 1 εκατ. μινκ.

«Είμαστε σχολαστικοί σε ό,τι αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων προφύλαξης, γιατί τα ζώα που είναι σε κλουβιά μπορούν να αρρωστήσουν από covid μόνο από τον άνθρωπο», σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ