Λινού: Υποχρεωτική μάσκα και έξω - Αργούμε και είναι εις βάρος μας

Λινού: Υποχρεωτική μάσκα και έξω - Αργούμε και είναι εις βάρος μας Facebook Twitter
0

Μάσκα και σε εξωτερικούς κρίνει αναγκαία η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα στην Αττική με την πρόεδρο των νοσοκομειακών Ματίνα Παγώνη να προτείνει ως και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, η Αθηνά Λινού τόνισε πως αργούμε να πάρουμε αποφάσεις «και είναι εις βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική.

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν. Δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Η καθηγήτρια Ιατρικής ανέφερε, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται πανικός, παρόλο που «δεν πάνε καλά τα πράγματα», αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

«Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Αργούμε και είναι εις βάρος μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων είπε: «Θα αραίωνα τις τάξεις ανεξαρτήτως κόστους και θα εκμεταλλευόμουν τον υπαίθριο χώρο για μαθήματα».

Παγώνη: Αν χρειαστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ - Παντού μάσκες

Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από κορωνοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας – Πειραιά. «Η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σχολίασε ότι δεν είναι εύκολο να επιβληθεί αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

«Τα χθεσινά κρούσματα ήταν καμπανάκι. Πιστεύω ότι έχουμε μια εβδομάδα περιθώρια με τους αριθμούς που έχουμε. Αν συνεχίσουμε με 400 κρούσματα για μια εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όταν μπουν μέσα στον Οκτώβριο και οι ιώσεις τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σε αυτό το 10ημερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού, είναι σωτηρία και για όλες τις ιώσεις» σημείωσε.

«Δεν κινδυνεύουμε με lockdown, αλλά τοπικά lockdown σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως στην Αττική. Στην Αττική πιστεύω αν χρειαστεί μετά τις 8 το απόγευμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί κανείς, κλειστά όλα. Η μάσκα πρέπει να μπει από τώρα παντού, έξω και μέσα», συμπλήρωσε.

Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη», είπε επίσης η κ. Παγώνη και τόνισε ότι «πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορωνοϊό και γρίπη».

Η χειρότερη ημέρα από την αρχή της πανδημίας

 

Χθες η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού με 416 σε 24 ώρες με την Αττική να σημειώνει επίσης την χειρότερή της ημέρα αφού στην περιφέρεια εντοπίστηκαν 240 από τις νέες μολύνσεις.

«Η Αττική είναι στο επίκεντρο της επιδημίας και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. «Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική είναι αυξημένο και το κέντρο της Αθήνας είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τα 240 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 19 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εσωτερικό της χώρας. Τις τελευταίες πέντε ημέρες οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 2.600 rapid tests για κορωνοϊό στο κέντρο της Αθήνας. Έλεγχοι έχουν διενεργηθεί στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου και από αυτή τη διαδικασία 61 πολίτες βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM