Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 41 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 26 εισαγόμενα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 41 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - 26 εισαγόμενα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σαράντα ένα νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά:

-11 κρούσματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους στους συνοριακούς σταθμούς

-15 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-9 εντοπίστηκαν στην Αττική

-3 στην Θεσσαλονίκη

-2 στην Ξάνθη και

-1 στη Δράμα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.772, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 990 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.969 (52.2%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα, 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τρεις εξ αυτών (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα παραμένει στα 193. Εξήντα δύο ήταν (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM