Σύψας: Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό - Έκανε λάθος ο ΠΟΥ

Σύψας: Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό - Έκανε λάθος ο ΠΟΥ Facebook Twitter
0

Για λανθασμένη εκτίμηση του ΠΟΥ σχετικά με το αν οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό ή όχι έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία για τον κορωνοϊό και το τελευταίο ήταν αυτό με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, διευκρινίζοντας πως οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

Σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας, τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη. «Σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη», δήλωσε ο κ. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ, σημειώνοντας πως ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους», πρόσθεσε. 

Για τους ελέγχους στα αεροδρόμια, ανέφερε ότι το επόμενο βήμα είναι να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι του τουρίστα και στους τουριστικούς προορισμούς. «Δεν θα μας καλύψουν απολύτως. Παίρνουμε ρίσκο. Παρακολουθείται η επιδημιολογία. Οι αποφάσεις για άνοιγμα συνόρων μπορούν να αναθεωρηθούν. Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα», τόνισε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ