Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 181 συνολικά οι νεκροί - Κατέληξε 72χρονος άνδρας

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 181 συνολικά οι νεκροί - Κατέληξε 72χρονος άνδρας Facebook Twitter
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 181 συνολικά οι νεκροί - Κατέληξε 72χρονος άνδρας
0

Στους 181 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 72 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατέληξε το Σάββατο.

Ο 72χρονος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, καθώς αυξάνονται τα νούμερα στη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα το Reuters.

Περίπου το 30% των κρουσμάτων, δηλαδή σχεδόν 2 εκατομμύρια έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Λατινική Αμερική ακολουθεί με το 15% των κρουσμάτων.

Οι θάνατοι από την ασθένεια Covid-19 παγκοσμίως πλησιάζουν τους 400.000 (396.202 θάνατοι). Σχεδόν 110.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, όμως τα θύματα αυξάνονται τάχιστα και στη Λατινική Αμερική.

Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 έφτασε μέσα σε πέντε μήνες τον ετήσιο αριθμό των θανάτων από ελονοσία, μια από τις πιο θανατηφόρες μολυσματικές ασθένειες.

Ο πρώτος θάνατος από την Covid-19 αναφέρθηκε στις 10 Ιανουαρίου στην Γουχάν της Κίνας. Στις αρχές Απριλίου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.000 και χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες για να αυξηθούν από τους 300.000 στους 400.000.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, καθώς πολλές χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους ασθενείς και ορισμένες δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM