Σεισμός

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 35χρονου από κορωνοϊό -Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 35χρονου από κορωνοϊό -Έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ποινικές ευθύνες διενεργείται- ύστερα από εισαγγελική παραγγελία- για τον θάνατο από κορωνοϊό του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταγράφηκε ως το νεότερο θύμα του ιού στην Ελλάδα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Γιώργο Νούλη, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε την έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 35χρονου και οι συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Στην πρώτη φάση της έρευνας αναμένεται να αναζητηθεί το ιστορικό νοσηλείας του 35χρονου και το πιστοποιητικό θανάτου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Επιπλέον, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός του. Όταν συγκεντρωθεί το υλικό και ληφθούν οι καταθέσεις, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη από επιδημιολόγο ή λοιμωξιολόγο.

Τα ευρήματα της προκαταρκτικής εξέτασης θα εκτιμηθούν από την εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες από αμέλεια, συνδεόμενες με ιατρικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην περίπτωση του 35χρονου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο άτυχος 35χρονος κατέληξε από κορωνοϊό στις 21 Απριλίου. Είχε νοσήσει περίπου 10 ημέρες νωρίτερα, αρχικά με ήπια συμπτώματα. Όμως, επειδή επέμενε ο πυρετός, πήγε στο νοσοκομείο. Το Μεγάλο Σάββατο επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του και εισήχθη στη ΜΕΘ με πνευμονία. Ο 35χρονος δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ το πρώτο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί είχε βγει αρνητικό στον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM