Κορωνοϊός: Υποχρεωτική 14ημερη απομόνωση για όσους Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική 14ημερη απομόνωση για όσους Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό Facebook Twitter
0

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι πλέον υποχρεωτική η 14ημερη απομόνωση στον τόπο προορισμού τους, για όσους Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό. Όσοι επιστρέφουν, θα συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα για τον προορισμό τους και θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για το κατά πόσο θα τηρείται η καραντίνα από τα άτομα αυτά. 

Ερωτηθείς για τις διαρροές περί επικείμενης καθήλωσης όλων των πτήσεων στο εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς περιορίστηκε στο να απαντήσει πως στην ενημέρωση ανακοινώνει αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί. 

Παράλληλα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Έως τότε θα λειτουργεί μόνο ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και το ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοικτές θα αποφασιστεί από το αρμόδιο όργανο των ξενοδόχων. 

«Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στις κατοικίες τους και η κυκλοφορία πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Επιβάλλεται να κάνουμε το αυτονόητο, αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό», υπογράμμισε προτρέποντας τους πολίτες να επιδείξουν την δέουσα προσοχή και πειθαρχία.  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM