Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου υπέβαλε την παραίτησή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, μετά την επιλογή της από τη Βουλή- με 261 ψήφους- για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Η κ. Σακελλαροπούλου θα δώσει θρησκευτικό όρκο, σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις 13 Μαρτίου 2020.

 

Ποιος θα αναπληρώσει την Σακελλαροπούλου

 

 

Σε ό,τι αφορά το ΣτΕ, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα αναπληρώνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος, Αθανάσιος Ράντος. Αυτό θα ισχύει μέχρι να επιλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Ράντος είχε αναπληρώσει και πάλι την κενή θέση του προέδρου του ΣτΕ, όταν είχε παραιτηθεί, λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ο Νικόλαος Σακελλαρίου. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρωσης της κενής θέσης του προέδρου του ΣτΕ.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ