Οινούσσες: Τούρκοι πολίτες στο πολύνεκρο ναυάγιο - Οικογένειες που ζητούν πολιτικό άσυλο

Οινούσσες: Τούρκοι πολίτες στο πολύνεκρο ναυάγιο - Οικογένειες που ζητούν πολιτικό άσυλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Νέα στοιχεία για το ναυάγιο στις Οινούσσες δίνουν διαφορετική τροπή στην τραγωδία καθώς, όπως επιβεβαίωσε στο LiFO.gr πηγή από το Υπουργείο Ναυτιλίας, στη βάρκα που ανετράπη επέβαιναν Τούρκοι πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο. 

«Ήταν οικογένειες. Ξεκίνησαν νύχτα από την Τουρκία, μετά τα μεσάνυχτα, με ένα μικρό εξάμετρο φουσκωτό. Ήταν εύκολο να ανατραπεί», μας εξηγεί η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλες σοροί. «Στη βάρκα επέβαιναν 19 άτομα, εκ των οποίων 7 ανασύρθηκαν νεκρά και οι υπόλοιποι 12 μεταφέρθηκαν στη Χίο». 

Νεκρές είναι δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος. Διασώθηκαν πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από σκάφος FRONTEX για την ανατροπή της βάρκας, στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.


Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Χίου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι δυσκολεύουν το πέρασμα αυτών κυρίως που έχουν ανάγκη το ασυλο... Αλλοιως οι άνθρωποι θα είχαν φτάσει μαζί με τις άλλες βάρκες την ημέρα... με τους πρόσφυγες; από το Μαρόκο. Η πολιτική μας έναντι της Τουρκίας στο προσφυγικό αφήνει απροστάτευτους τους πραγματικούς πρόσφυγες