Η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου αποκάλυψε πως η Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για την υπόθεση της ΔΕΗ, προσθέτοντας πως το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συνδράμει τις εισαγγελικές αρχές.

 

Η δήλωση της κ. Σδούκου, που μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, έρχεται λίγες ώρες μετά το θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΔΕΗ που έθεσαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

 

Ο Κ. Χατζηδάκης, κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τα μέτρα διάσωσης της ΔΕΗ είπε πως «το θέμα της ΔΕΗ ανοίγει σήμερα. Θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις και επεισόδια στη Βουλή και αν χρειαστεί και στη Δικαιοσύνη». Απευθυνόμενος δε, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «στο θέμα της ΔΕΗ είστε κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι» και πρόσθεσε: «Έχετε βάλει το δάχτυλο μπροστά από το πρόσωπό σας και νομίζετε ότι το κρύβετε. Εφαρμόσατε μια πολιτική που οδήγησε στο μπάχαλο, λαϊκίζετε και εξαπατάτε τους Έλληνες πολίτες κάθε μέρα. Προσπαθείτε να αποδράσετε από την πραγματικότητα».

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης απάντησε στις δηλώσεις Χατζηδάκη, λέγοντας: «Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε.. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». «Οι δηλώσεις Χατζηδάκη-Γεραπετρίτη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο βουλευτής, επιμένοντας ότι η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχη στην αγορά ενέργειας.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr