Εδώ και ένα μήνα κλειστός ο Οδοντωτός - Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εδώ και ένα μήνα κλειστός ο Οδοντωτός - Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Facebook Twitter
0

Κλειστός παραμένει από τις 20 Απριλίου ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος λόγω κατολίσθησης δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην τουριστική δραστηριότητα της περιοχής των Καλαβρύτων και του Διακοπτού.

Η διακοπή των δρομολογίων τού τρένου έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών και συνεπώς της τουριστικής δραστηριότητας οδηγώντας την περιοχή σε οικονομική καταστροφή.


Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «η κυκλοφορία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη των γραμμών, τέθηκε υπό απαγόρευση εδώ και ένα μήνα. Η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας, δεδομένου ενός σοβαρού φαινομένου κατολίσθησης που εξελίχτηκε στην περιοχή».

«Η απουσία του εμβληματικού τραίνου έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, διακοπή τουριστικής δραστηριότητας και ακυρώσεις εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια και μαρασμό στην περιοχή.

Δυστυχώς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αδυνατεί να επανεκκινήσει τα δρομολόγιά της στην ιστορική αυτή διαδρομή, εάν ο ΟΣΕ δεν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είμαστε σε αναμονή για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ