Σεισμός

Στο Ρέθυμνο θα τοποθετήσουν κράνη οδήγησης μέσα στις σχολικές τάξεις

Στο Ρέθυμνο θα τοποθετήσουν κράνη οδήγησης μέσα στις σχολικές τάξεις Facebook Twitter
0

Κράνη σε ειδικά ράφια θα τοποθετηθούν μέσα στις σχολικές τάξεις στο Ρέθυμνο με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στη χρήση του.

Στη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, με το προεδρείο του σωματείου Ενεργών Πολιτών «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» επισημάνθηκε πως είναι αναγκαία η καλλιέργεια μιας ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στις μικρές ηλικίες ώστε οι αυριανοί ενήλικες οδηγοί να έχουν επίγνωση του κινδύνου οδήγησης δικύκλων χωρίς κράνος

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝΠΟΛΙΣ κατέθεσαν στο Δήμο μια ενδιαφέρουσα, όπως χαρακτηρίστηκε πρόταση, η οποία αφορά την ευαισθητοποίηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χρήση κράνους κατά τις μετακινήσεις τους.

Η πρόταση αφορά σε εγκατάσταση ραφιών μέσα σε σχολικές τάξεις και την τοποθέτηση πάνω σε αυτά από κράνη οδήγησης.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και, όπως συμφωνήθηκε, η Σχολική Επιτροπή Παιδείας θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ειδικών ραφιών.

«Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν να χρησιμοποιούν το κράνος στο δίκυκλο και να διεκδικήσουν από τους γονείς τους, όσα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο με δίτροχα οχήματα ή το ποδήλατο τους, να το χρησιμοποιούν τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι γονείς τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM