ΔΣΑ: Απαράδεκτες συνθήκες στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

ΔΣΑ: Απαράδεκτες συνθήκες στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Facebook Twitter
0

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλία – Μιλτιάδη Κλάπα, είχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, καθώς ο γενικός γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου επεσήμαναν στον γενικό γραμματέα τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΔΑΜ).

Έκαναν επίσης λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις αναφορικά με τον καθορισμό ραντεβού για κατάθεση αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής στις κατηγορίες των εξαιρετικών λόγων, των επενδυτών και λοιπών κατηγοριών αλλοδαπών.

Τονίστηκε ότι η συνέχιση της κατάστασης αυτής δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από τους δικηγόρους της Αθήνας.

Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα λάβει άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με τον ΔΣΑ για την απασχόληση σαράντα (40) ασκουμένων δικηγόρων, με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM