Το Μάτι Αττικής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά της προηγούμενης Δευτέρας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, ούτε καλύφθηκε από την κρατική τηλεόραση.

 

 

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εκ των υστέρων, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με πυροσβέστες, τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατοίκους της περιοχής και μηχανικούς που εργάζονται στα σημείο της φωτιάς, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών.

 

Ο πρωθυπουργός έγραψε σχετικά με την επίσκεψη στο Twitter: « Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης».

 

 

 Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

 

 

  

Η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 άτομα με τον αριθμό των αγνοούμενων να διαμορφώνεται στους 25. Σημειώνεται πως οι σοροί που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί είναι περισσότερες από τους αγνοούμενους. 

 

 

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:49 μ.μ στο Νταού Πεντέλης και πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος στις 18:18 μ.μ, κατέκαψε περισσότερα από 12.600 στρέμματα γης. 

 

Ανάμεσα στα καμένα τμήματα είναι τόσο δασικές εκτάσεις όσο και οργανωμένοι οικισμοί.