Πέθανε ο Μάικ Χότζες, σκηνοθέτης των ταινιών «Flash Gordon» και «Get Carter»

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μάικ Χότζες Facebook Twitter
Φωτ.: HollywoodReporter
0

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης Μάικ Χότζες, γνωστός για τις ταινίες «Get Carter» (1971) και «Flash Gordon» (1980).

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο και παραγωγό του στην τελευταία ταινία του «I'll Sleep When I'm Dead» Μάικ Κάπλαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Χότζες πέθανε το Σάββατο (17 Δεκεμβρίου) στο σπίτι του στο Ντόρσετ. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

Ο Χότζες δούλεψε πρώτα στην τηλεόραση, και στη συνέχεια ακολούθησε το πάθος του στο σινεμά και σκηνοθέτησε την πρωτοποριακή ταινία «Get Carter» του 1971, με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν. Η ταινία εμφανίζεται συχνά στις λίστες με τις καλύτερες βρετανικές ταινίες.

Το ριμέικ το 2000 έγινε με  πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Χότζες και ο Κέιν επανενώθηκαν για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη Pulp, ένα «κωμικό» θρίλερ για έναν συγγραφέα που προσλαμβάνεται για να γράψει τα απομνημονεύματα ενός συνταξιούχου κινηματογραφικού αστέρα, τον οποίο υποδύεται ο Μίκυ Ρούνεϊ.

Εκτός από τα αστυνομικά θρίλερ, ο Χότζες είναι περισσότερο γνωστός για τη σκηνοθεσία της διαστημικής περιπέτειας του 1980 «Flash Gordon», η οποία περιείχε soundtrack που συνέθεσαν οι Queen.

Ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην καριέρα του Κλάιβ Όουεν με τη βρετανική ταινία του 1998 Croupier. Οι δυο τους ξαναδούλεψαν μαζί στην τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Χότζες, «I'll Sleep When I'm Dead» το 2003, η οποία παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες πλοκής με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Get Carter».

Άλλα έργα του ήταν τα The Terminal Man, A Prayer For The Dying και Black Rainbow.

Με πληροφορίες του Guardian/NME

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM