Πέθανε ο Μάικ Χότζες, σκηνοθέτης των ταινιών «Flash Gordon» και «Get Carter»

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μάικ Χότζες Facebook Twitter
Φωτ.: HollywoodReporter
0

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης Μάικ Χότζες, γνωστός για τις ταινίες «Get Carter» (1971) και «Flash Gordon» (1980).

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο και παραγωγό του στην τελευταία ταινία του «I'll Sleep When I'm Dead» Μάικ Κάπλαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Χότζες πέθανε το Σάββατο (17 Δεκεμβρίου) στο σπίτι του στο Ντόρσετ. Η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα.

Ο Χότζες δούλεψε πρώτα στην τηλεόραση, και στη συνέχεια ακολούθησε το πάθος του στο σινεμά και σκηνοθέτησε την πρωτοποριακή ταινία «Get Carter» του 1971, με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν. Η ταινία εμφανίζεται συχνά στις λίστες με τις καλύτερες βρετανικές ταινίες.

Το ριμέικ το 2000 έγινε με  πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Χότζες και ο Κέιν επανενώθηκαν για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη Pulp, ένα «κωμικό» θρίλερ για έναν συγγραφέα που προσλαμβάνεται για να γράψει τα απομνημονεύματα ενός συνταξιούχου κινηματογραφικού αστέρα, τον οποίο υποδύεται ο Μίκυ Ρούνεϊ.

Εκτός από τα αστυνομικά θρίλερ, ο Χότζες είναι περισσότερο γνωστός για τη σκηνοθεσία της διαστημικής περιπέτειας του 1980 «Flash Gordon», η οποία περιείχε soundtrack που συνέθεσαν οι Queen.

Ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην καριέρα του Κλάιβ Όουεν με τη βρετανική ταινία του 1998 Croupier. Οι δυο τους ξαναδούλεψαν μαζί στην τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Χότζες, «I'll Sleep When I'm Dead» το 2003, η οποία παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες πλοκής με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Get Carter».

Άλλα έργα του ήταν τα The Terminal Man, A Prayer For The Dying και Black Rainbow.

Με πληροφορίες του Guardian/NME

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM