Όλα όσα θα ακούσουμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι | Το πρόγραμμα Ιουνίου - Ιουλίου

Όλα όσα θα ακούσουμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι | Το πρόγραμμα Ιουνίου - Ιουλίου Facebook Twitter
Ο κήπος του Μεγάρου | φωτο: Χάρης Ακριβιάδης
0

Η προσμονή μιας καλοκαιρινής συνάντησης. Η χαρά της αντάμωσης στον Κήπο του Μεγάρου, όπου μικροί και μεγάλοι ζούμε με φίλους, εδώ και χρόνια, βραδιές αξέχαστες, γεμάτες μελωδίες και φωνές που αγαπάμε.

Φέτος, ξαναβρισκόμαστε σ’ αυτή τη δροσερή γωνιά στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας πίσω μας ό,τι μας βαραίνει, για να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, ακούγοντας ζωντανή μουσική που τόσο μας έλειψε τον προηγούμενο χειμώνα.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ο Κήπος θα μας υποδεχτεί με τις μάσκες μας και με καθίσματα σε αποστάσεις ασφαλείας, για να μας φέρει πιο κοντά σε αγαπημένους μας καλλιτέχνες που ανυπομονούν να μοιραστούν μαζί μας τις συνθέσεις και τα τραγούδια τους.

Η αυλαία για τις live βραδιές του Κήπου ανοίγει στις 9/6 με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, σε όργανα εποχής, υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα στην ιστορία της κλασικής μουσικής, τις «Τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι]. Δύο μέρες μετά (11/6), το μουσικό κλίμα αλλάζει, με την τραγουδοποιό Ειρήνη Σκυλακάκηνα παρουσιάζει στο κοινό κομμάτια από την καινούργια της δισκογραφική δουλειά (συμπαραγωγή: UNITEDWE FLY IKE-ΜΜΑ), ενώ στις 17/6 η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ethnic, με τη Sugahspank!, τον Blend Mishkinκαι τους Roots Evolution να μας ταξιδεύουν στις υπέροχες χορευτικές μουσικές της Καραϊβικής (συμπαραγωγή: Mellow Productions-ΜΜΑ).

Στη Γιορτή της Μουσικής (21/6), που οργανώνεται κάθε Ιούνιο εδώ και χρόνια στο Μέγαρο, συναντώνται στη σκηνή του Κήπου οι Athens Classical Players, το σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το συγκρότημα encardia με μουσική και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chόres της Μαρίνας Σάττι (μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα). Βωβός κινηματογράφος, στη συνέχεια, με τη θρυλική ταινία «Sunrise» [«H αυγή»] του Friedrich Wilhelm Murnau [Φρήντριχ Βίλχελμ Μούρναου], ένα από τα σπουδαιότερα φιλμ όλων των εποχών, να προβάλλεται με ζωντανή μουσική συνοδεία και αυτοσχεδιασμούς από τον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο (25/6, συμπαραγωγή: ΜΕΚΕΠ-ΜΜΑ).

Ο Ιούλιος αρχίζει με τη συναυλία Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – «Οι Κύκλοι ζωντανά στον Κήπο του Μεγάρου», στην οποία ο αγαπημένος τζαζίστας ντράμερ, οι ερμηνευτές Δήμητρα Σελεμίδου και Παναγιώτης Λάμπουρας, πλαισιωμένοι από τζαζ κουαρτέτο καθώς και 10μελή ορχήστρα (μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης) συστήνουν στο κοινό τα κομμάτια του τελευταίου δίσκου του γνωστού δεξιοτέχνη (2/7, συμπαραγωγή: PURE AMKE-ΜΜA), ενώ στις 9/7 η Κατερίνα Πολέμη φέρνει «Λουλούδια στον Κήπο» και υπόσχεται στους θεατές ένα χαρούμενο μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, συντροφιά με τη Μαρία Παπαγεωργίου, την Παυλίνα Βουλγαράκη, τον Θέμο Σκανδάμη και τον Δημήτρη Κόψη (συμπαραγωγή: PROSPERO-ΜΜA).

Επιστροφή σε ρυθμικά τζαζ μονοπάτια στις 12/7 με τον «διεθνή» Γιώργο Κοντραφούρη και το Trio του να παρουσιάζουν την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Passing» (συμπαραγωγή: PUREAMKE-ΜΜA). Σε μια απόλυτα… εύθυμη βραδιά stand-up comedy (14/7), η Κατερίνα Βρανά φέρνει στον Κήπο τα best of τριών επιτυχημένων παραστάσεών της που μας έκαναν να γελάσουμε με την καρδιά μας(συμπαραγωγή: Mellow Productions-ΜΜA). Στις 16/7 μας περιμένει το σόου «Floating» με τον συνθέτη και περφόρμερ Theodore, στο οποίο θα ακούσουμε κομμάτια από τη όλη του τη δισκογραφία και συνθέσεις από το επόμενο άλμπουμ του που θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά στον Κήπο (συμπαραγωγή: UNITED WE FLYIKE-ΜΜA).

Στις 19/7 θα είναι κοντά μας η Πέννυ Μπαλτατζή, με guest τον ελληνοβρετανό καλλιτέχνη D3lta, η οποία θα ξανασυναντήσει τους φίλους της στο νέο της μουσικό «Ραντεβού στον Κήπο!»(συμπαραγωγή: AKANΘΟΣ-ΜΜA). Η αυλαία των φετινών συναυλιών κλείνει στις 21/7 με την Έλλη Πασπαλάπου, με την αισθαντική φωνή της, θα μας χαρίσει τη μαγική βραδιά με τίτλο «Σαν στον κήπο μου», παρέα με δύο αγαπημένους συνεργάτες, τον David Lynch και τον Τάκη Φαραζή (συμπαραγωγή: Cricos-ΜΜA).

Έναρξη προπώλησης για όλες τις συναυλίες | Δευτέρα 24 Μαΐου

Τιμή εισιτηρίου | 15 ευρώ

Ώρα έναρξης | 21:00

Ώρα έναρξης ειδικά για τη Γιορτή της Μουσικής | 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM