Θετικό σε πρόωρη εξόφληση το δανείου δηλώνει το ΔΝΤ

Θετικό σε πρόωρη εξόφληση το δανείου δηλώνει το ΔΝΤ Facebook Twitter
0

"Η πρόωρη εξόφληση του δανείου είναι καλοδεχούμενη" δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Σημειώνεται ότι η οφειλή της χώρας προς το ΔΝΤ από τα δύο πρώτα δάνεια που έχει λάβει στο πλαίσιο των Μνημονίων κυμαίνεται σε περίπου 23 δισ. ευρώ.

Για το ενδεχόμενο χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους της χώρας. Προσέθεσε ότι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ συμμετείχε στη διάρκεια της αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Ανέφερε ότι το Ταμείο έχει καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση στα θέματα που αφορούν την τρέχουσα αξιολόγηση.

Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τήρησε στάση αναμονής μέχρι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι προς το συμφέρον όλων οι ελληνικές τράπεζες να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες καθώς τούτο συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ