Συντάξεις: Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών

Συντάξεις: Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των αναδρομικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2020 η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.


Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή αυτή θα γινόταν εντός Δεκεμβρίου όπως είχε δεσμευθεί πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ τώρα το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν εφικτό να γίνει αυτό επικαλούμενο τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε και στον ΕΦΚΑ η πανδημία καθώς και τεχνικά προβλήματα στον λογισμικό του Υπερταμείου.


Ο χάρτης των επικείμενων αυξήσεων και αναδρομικών


Ο χάρτης των επικείμενων αυξήσεων και αναδρομικών για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης έχει ως εξής:
1.Οι νέοι συνταξιούχοι, όσοι δηλαδή παίρνουν σύνταξη με 30 έτη και άνω έτη ασφάλισης μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου) θα πάρουν ολόκληρη τη αύξηση στην τσέπη καθώς και αναδρομικά (από 1/9/2019).


2. Χιλιάδες παλαιοί που έχουν αποχωρήσει πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή πριν από τον Μάιο του 2016 θα έχουν σε μεγάλο βαθμό μόνο λογιστική επίπτωση στη σύνταξη τους, καθώς η δικαιούμενη αύξηση θα απορροφηθεί από την προσωπική διαφορά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM