Στα 5,134 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες

Στα 5,134 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες Facebook Twitter
0

Στα 5,134 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου φέτος οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Από το συνολικό ποσό, τα 3.881,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κυρίως προς προμηθευτές και το 1.252,3 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι υψηλότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, που στο τέλος του α' εξαμήνου χρωστούσαν σε ιδιώτες 2,256 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο πληρώθηκαν 33,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθούν τα νοσοκομεία με οφειλές 553,6 εκατ. ευρώ και πληρωμές τον Ιούνιο 8,5 εκατ. ευρώ. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν σε ιδιώτες 345,5 εκατ. ευρώ και τον Ιούνιο αποπληρώθηκε το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ. Στο σύνολό τους τα υπουργεία χρωστούν πάνω από 250 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν αποπληρωθεί 100.000 ευρώ και μόνον από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 1.252,3 εκατ. ευρώ και τον Ιούνιο επιστράφηκαν στους δικαιούχους ποσά ύψους 9,3 εκατ. ευρώ. Τέλος, διατέθηκαν 164,7 εκατ. ευρώ για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM