Σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών

Σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών Facebook Twitter
0

Σήμερα φτάνουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών μετά και την απόφαση χθες στο Eurogroup για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και διευθέτηση στη συνέχεια (εντός του Απριλίου) του ζητήματος του ελληνικούς χρέους. Οι διαφορές πάντως μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων παραμένουν ως προς τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν καθώς το Ταμείο ζητά σκληρότερα μέτρα, αυτό το ζήτημα πάντως αναμένεται να ρυθμιστεί με την ρύθμιση για το χρέος.  

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί που είναι ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος, πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά στο ασφαλιστικό και να συζητηθούν επίσης το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος, η ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως τόνισε ο επίτροπος αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμιστούν προκειμένου να επιτευχθεί το πλεόνασμα που προβλέπει για το καλοκαίρι η συμφωνία.

Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει θετική κατάληξη και μιλώντας και εκείνος με τη σειρά του για την ανάγκη «περισσότερης δουλειάς».   Για το δημόσιο χρέος ανέφερε ότι το ζήτημα θα βρεθεί στο τραπέζι σύντομα, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει.Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, έθεσε ως προθεσμία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το Πάσχα των Καθολικών, ημερομηνία

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων, οι Θεσμοί έρχονται και ζητάνε περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις από αυτές που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θα ζητήσει περικοπές που θα φτάσουν και το 50%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ