ΣΕΒ: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος

ΣΕΒ: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΣΕΒ
0

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξελέγη νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο κ. Παπαλεξόπουλος- διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «ΤΙΤΑΝ»- διαδέχεται τον Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ για τρεις θητείες (2014-2020). Εκτός από την εκλογή του νέου προέδρου, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ- που για πρώτη φορά διεξάγεται μέσω διαδικτύου- με βάση τις αρχαιρεσίες που έγιναν ο Ευθύμιος Βιδάλης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής, ως νέο μέλος του ΔΣ. Επίσης, εξελέγησαν νέο διοικητικό και γενικό συμβούλιο.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία που έχει η αύξηση του ειδικού βάρους της εγχώριας βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή η αύξηση θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και αν επιτευχθεί ο στόχος θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Επίσης, έθεσε προτεραιότητα την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Έμφαση έδωσε και στις πρόσθετες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ