Πυρετός διαβουλεύσεων, μια ανάσα πριν τη συμφωνία

Πυρετός διαβουλεύσεων, μια ανάσα πριν τη συμφωνία Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Euroworking Group με τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί απόψε με αντικείμενο την  συμφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των θεσμών. Στόχος είναι μέχρι την Τρίτη να έχουν ψηφιστεί τα προαπαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να γίνει εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογευματινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσει στην καταβολή της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και ότι εντός των επόμενων δύο ωρών θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Πηγή που επικαλείται η Καθημερινή σημειώνει πως υπάρχει σύγκλιση στα «κόκκινα» δάνεια, υποστηρίζοντας ότι «για εμάς συμφωνία σημαίνει η διαμόρφωση του πλαισίου αδειοδότησης και λειτουργίας της αγοράς μεγάλων επιχειρηματικών δανείων». Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές θέλουν να δοθεί λύση στο θέμα της πώλησης των "κόκκινων" δανείων συνολικά.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ίδιου ρεπορτάζ το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχει πλέον έναν δεσμευτικό στόχο εσόδων (είχε συμφωνηθεί να έχει έσοδα 50 δισ ευρώ σε βάθος 30 ετών).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ