Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου Facebook Twitter
0

Υπεγράφη σήμερα, σε συνέχεια της εκπλήρωσης του συνόλου των προαπαιτουμένων από όλα τα αρμόδια μέρη, το Πρωτόκολλο Παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της Παραχωρησιούχου εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κατά 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. Προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. 

Το Πρωτόκολλο Παραλαβής που υπεγράφη αφορά στη μεταβίβαση προς αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου στο νέο Παραχωρησιούχο για διάστημα 40 ετών με δικαίωμα αμοιβαίας επέκτασης για επιπλέον 10 έτη και ταυτόχρονα στην εκταμίευση προς το ΤΑΙΠΕΔ της προκαταβολής ύψους €27.336.823,06 και του αντίστοιχου ΦΠΑ.

Σε συνέχεια της υπογραφής, από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και επίσημα η Παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου στην εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου», με στόχο την αναβάθμιση της σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες των Βαλκανίων, με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους €50 εκατ. για την ανάπτυξή της.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παραχωρησιούχου εταιρείας «Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κ. Γιάννης Μωραΐτης, καθώς και ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ