Ο Κατρούγκαλος διαψεύδει δημοσίευμα για σύνταξη-«φιλοδώρημα»

Ο Κατρούγκαλος διαψεύδει δημοσίευμα για σύνταξη-«φιλοδώρημα» Facebook Twitter
2

Διαψεύδει ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται σε συντάξεις-φιλοδώρημα με ανώτατη σύνταξη 600 ευρώ, με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, εξέφρασε την έκπληξη του για αυτό το δημοσίευμα το οποίο χαρακτήρισε «απολύτως φανταστικό». Η μεταρρύθμιση έχει στόχο να μην είναι η σύνταξη φιλοδώρημα είπε ο πρώην υπουργός και τόνισε: «Έχω συγκροτήσει επιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι δεν συντηρούν μονάχα τον εαυτό τους, αλλά τα άνεργα παιδιά τους και εγγόνια τους. Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια εθνική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος» τόνισε ο τέως υπουργός Εργασίας.

Στο σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα έκανε λόγο για «σχέδιο-σοκ» και για ρύθμιση που προβλέπει εγγυημένη εθνική σύνταξης φτώχειας που θα κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ μάξιμουμ. Το σχέδιο προβλέπει ακόμη σύμφωνα με την εφημερίδα ότι οι συντάξεις για όλους δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ