Ο Αριστοτέλης Χαντάβας έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Facebook Twitter
0

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, έγινε ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών.

Με το υψηλό ποσοστό του 66% ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας κέρδισε τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Christian Westermeier στις χθεσινές ηλεκτρονικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών (SPE). Η σπουδαία διάκριση έρχεται σε μια κομβική περίοδο για τη χώρα, η οποία έχει μπροστά της τον στόχο της απολιγνιτοποίησης μέχρι το 2023, αλλά και για την Ευρώπη, που πρόσφατα υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.


Στην τριετή του θητεία, που ξεκίνησε από χθες, ο κ. Α. Χαντάβας θα έχει ως βασικό μέλημα να εντάξει την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών στον πυρήνα του ενεργειακού ευρωπαϊκού μετασχηματισμού. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση ενός σαφούς πλαισίου πολιτικών που θα περιλαμβάνει λειτουργικά μοντέλα αγοράς και θα αποτελέσει το όχημα της Ευρώπης για να εφαρμόσει μια βιώσιμη διαδικασία απανθρακοποίησης.


Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος του SPE δήλωσε σχετικά: «Είναι τιμή μου να ηγούμαι του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπου η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να προωθήσουμε την ηλιακή ενέργεια στην ενεργειακή αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Ο Σύνδεσμος θα ενισχύσει τις σχέσεις του με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να διασφαλίσει ότι η ηλιακή ενέργεια θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, θα ενδυναμώσει τις καινοτόμες τεχνολογίες και της κοινής τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης».

Γενικότερα, η ηλιακή ενέργεια αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ευρώπης, καθώς τουλάχιστον το 20% των αναγκών της Γηραιάς Ηπείρου θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά μέχρι το 2030, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη ότι θα δημιουργηθούν 500.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ