Μοσκοβισί: Η απόφαση του Eurogroup προβλέπει ένα «ισορροπημένο πακέτο» μέτρων για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Η απόφαση του Eurogroup προβλέπει ένα «ισορροπημένο πακέτο» μέτρων για την Ελλάδα Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Εντολή για τη δημιουργία ενός «ισορροπημένου» πακέτου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Eurogroup, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.


«Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν, και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ο ίδιος δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο, επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου μεταρρυθμίσεων και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.

Παραπέμποντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας. «Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης». «Οι ομάδες μας θα είναι εκεί με αυτή την προοπτική και μια ξεκάθαρη εντολή σ' ένα θετικό πνεύμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ